overlay

31 oktober 2014

Maak uw ondernemersdroom waar

Publicatie: 31-10-2014
Bron: Noordoostfriesland

Samen met Egbertjan Kroes gaf Henk Rooseboom onlangs zijn visie over alternatieve financieringsvormen in combinatie met marketing. Een mix die uitermate succesvol is gebleken bij het realiseren van ondernemersdromen. Lees in dit artikel alles over deze succesformule. 

Waar standaard financiers en investeerders de deur steeds vaker dichtslaan, zetten Egbertjan Kroes en Henk Rooseboom de deur juist wijd open. Deze twee zelfstandigen bundelen hun krachten om andere ondernemers te helpen bij hun droom. Een succesformule, want of die droom nu klein of groot is; Kroes en Rooseboom kunnen elke ondernemer met een financieringsvraag op weg helpen. Het geheim schuilt daarbij in het tegelijkertijd aantrekken van alternatieve financieringsmogelijkheden en nieuwe klanten.

Zowel startende als gevestigde ondernemers lopen er maar al te vaak tegenaan: ze willen een bedrijf beginnen of juist groeien als zelfstandige, maar beschikken niet over voldoende financiële middelen om die plannen waar te maken. Kroes: ,,Wij proberen het bedrijfsleven weer aan geld te helpen vanuit de alternatieve financieringssfeer, en kunnen dus juist die ondernemers helpen die ergens anders ‘nee’ te horen krijgen.” Zelfs als zeer grote bedragen nodig zijn, weten Kroes en Rooseboom precies welke middelen en bronnen ze moeten aanboren. En, niet onbelangrijk, vooral ook hóe ze dat moeten doen.
 

Marketing meets financiering

Kroes, marketing- en crowdfundingstrateeg, is een kei in het verleiden van investeerders. Hij weet als geen ander een bedrijf of idee in de markt te zetten. Met de financieringsbehoefte als uitgangspunt bedenkt hij samen met de klant een campagne. Het vergroten van het netwerk en de naamsbekendheid van een bedrijf  door zo’n campagne genereert nieuwe klanten, verhoogt de omzet, en maakt het bedrijf tegelijkertijd aantrekkelijker voor investeerders.

Rooseboom is de financiële man van het duo. Hij heeft door zijn jarenlange ervaring in de accountancy, kredietverstrekking en bankwereld directe ingangen bij de juiste financieringspartners – ingangen die voor veel ondernemers zelf onbekend of onbereikbaar zijn. Behalve de juiste contacten vormen ook de eisen voor financiering voor veel ondernemers een struikelblok, maar die hoeven met een eerlijk en degelijk advies van Rooseboom geen onoverkomelijk obstakel meer te zijn.
 

Netwerk binnen handbereik

Onder andere door de samenwerking met buitenlandse investeerders is bovendien geen droom nog onbereikbaar, want Kroes en Rooseboom kunnen ook ondernemers met een zeer grote financieringsbehoefte bijstaan. ,,Bij ons is eigenlijk geen nee te koop”, aldus Rooseboom. Omdat ze werken vanuit Moar! in Drachten, een financiële community met verschillende bedrijven in de financiële dienstverlening, hebben Kroes en Rooseboom ook voor andere financiële vraagstukken een groot netwerk binnen handbereik. Zo heeft elk plan kans van slagen!